Loes Ritzen en Jos Harmelink komen na het zomerreces in de raad namens de PvdA.

16 augustus 2021

Na het zomerreces zullen Loes Ritzen en Jos Harmelink namens de PvdA in de raad komen. Zij nemen de zetels in die Henk Wessels en Marjan de Boer na hun overstap ter beschikking hebben gesteld aan de partij. Met de ervaren Jos Harmelink en de sociaal betrokken Loes Ritzen kan de PvdA haar constructieve bijdrage en sociale geluid in de raad blijven continueren.

Beide aankomende raadsleden zijn gemotiveerd om het progressieve en sociale geluid in de raad te vertegenwoordigen. ‘Het is belangrijk dat de PvdA zichtbaar en merkbaar aanwezig blijft in de Tubbergse politiek. We willen constructief blijven samenwerken met alle partijen aan mooie plannen voor Tubbergse inwoners, aldus Jos Harmelink.

Loes Ritzen, getrouwd en moeder van vier zonen, werkt als leerkracht op de Wiekslag voor TOF als bovenschool cultuurcoördinator. Zij is voorzitter van de Judo vereniging en namens hen  actief in de Tubbergse sportraad en zet ze zich in voor Stichting Leergeld.

Jos Harmelink is opgegroeid op de boerderij in Vasse waar hij nog steeds woonachtig is. Namens de PvdA is hij raadslid en wethouder geweest in Tubbergen tussen 2006-2014. In het dagelijks leven is Jos arbeidsdeskundige voor UWV.

‘Het door eigen keuze van Henk en Marjan om de PvdA verlaten om voor Lokaal Sterk te kiezen kwam hard aan binnen onze partij en tegelijkertijd moet je snel schakelen en vooruitkijken met de verkiezingen in 2022 voor de boeg. Met het vertrek van Henk en Marjan verliest de partij twee sociaaldemocraten die met hun inzet binnen de partij en in de raad zeer gewaardeerd werden,’ aldus voorzitter Gert-Jan Egberink.

Met Loes Ritzen en Jos Harmelink in de raad kan PvdA Tubbergen haar bijdrage blijven leveren aan belangrijke dossiers in Tubbergen. Ondertussen is de partij met haar leden opzoek naar versterkingen voor de aankomende raadsperiode. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend melden via [email protected] of bij onze aankomende raadsleden Loes en Jos.