Glashoes en / of Hotel

30 januari 2021

In de raadscommissie van dinsdag 26 januari hebben we samen met de GB/VVD fractie vragen gesteld over de ontwikkelingen rond het Glashoes. Meer specifiek over een alternatief plan, waarin tegelijk met het Glashoes ook een hotel zou kunnen worden gerealiseerd op het Raadhuisplein. We zien nl. wel synergievoordelen o.a. door elkaars ruimtes te kunnen gebruiken. Een hotel in het centrum kan zorgen voor de broodnodige reuring en Tubbergen laten bruisen. Bovendien denken we dat een hotel in het centrum een boost kan geven aan het winkelbestand van de kern Tubbergen en aan het toerisme. We vinden daarom dat dit alternatieve plan een eerlijke kans moet krijgen.

Hieronder onze vragen aan het College:

  1. Leidt de uitwerking van de huidige bouwtekening, esthetisch gezien, niet tot een te groot bouwwerk voor ons relatief kleine plein? Is een lagere lintbebouwing rond het plein niet passender?
  2. Hoe groot is de kans dat een dermate groot en uniek gebouw een blok aan het been zal zijn bij eventuele samenwerking tussen gemeenten in de toekomst?
  3. Ziet het college de meerwaarde van een hotel in het centrum van Tubbergen in het kader van de leefbaarheid?
  4. Ziet het college de economische meerwaarde van een hotel in het centrum van Tubbergen voor het toerisme en voor het plaatselijke midden – en kleinbedrijf?
  5. Ziet het college de synergievoordelen bij gezamenlijke bouw en gezamenlijk gebruik van elkaars locaties?
  6. Deelt het college de mening dat de exploitatie van een dermate groot project als het Glashoes alleen kan worden gerealiseerd met veel overheidsgeld?
  7. Deelt het college de opvatting dat voor de exploitatie van een dermate groot project als het Glashoes commerciële inbreng gewenst/ noodzakelijk is?
  8. Waarom heeft het college in het kader van de vaker genoemde burgerparticipatie de bevolking alleen meegenomen in de Glashoesvariant en niet in de variant van Glashoes/Hotel?
  9. Is het college bereid om de plannen van een gezamenlijk Glashoes/ Hotel ook aan onze burgers voor te leggen?
  10. Is het college bereid om de initiatiefnemers van het Glashoes/Hotelplan uit te nodigen voor een ultieme poging om er samen uit te komen?

We zijn benieuwd naar de antwoorden van het college en ook naar de reacties uit de samenleving.

Reageren? : [email protected] of [email protected]