12 maart 2014, Morshuis, Albergen | Morshuis, Albergen

Politiek café Morshuis Albergen

Niet alleen de lijsttrekkers, maar ook anderen komen aan het woord tijdens het gemeentelijk verkiezingsdebat in Café Morshuis te Albergen.De avond begint met een rondje over jeugdzaken: Remy EIdhof (CDA, Albergen), Loes Wielheesen (GB/VVD, Geesteren), Daphne Oude Luttikhuis (PvdA, Tubbergen) en Leon Oosterik (DC, Geesteren).

Jules Lucas gaat het politiek café presenteren. Dat wil zeggen dat hij alles leidt en zelfstandig vragen stelt. Ondertussen staat Mark Mensink tussen de toeschouwers om een eventuele publieksvraag te ‘onderscheppen’. 

Na de jongeren zullen deskundigen uit de ‘zorgindustrie’ aan tafel schuiven: Leo Stamsnieder (CDA, Geesteren), Ans Detert Oude Weme-Oude Rengerink (GB/VVD, Tubbergen), Henk Wessels (PvdA, Tubbergen) en Anny Schröder-Haarhuis (DC, Tubbergen). “De gemeentelijke begroting gaat volgend jaar naar meer dan €60 miljoen, haast een verdubbeling van dit jaar. Dat komt doordat de gemeente er allerlei werk- en zorgtaken bij krijgt. Deze worden nu nog door het rijk uitgevoerd, maar per 1 januari is de gemeente hiervoor verantwoordelijk. Een nogal heftige verschuiving dus en daarmee ook erg actueel.

Het politiek café begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de inloop, tijd voor een kop koffie of thee en het uitzoeken van een mooi plekje.