Door op 12 april 2014

Uitstel coalitieakkoord

Uitstel coalitieakkoord

Uitstel van het coalitieakkoord tot 13 mei betekent dat er bijna twee maanden voorbijgaan, waarin het huidige college alleen lopende zaken kan behartigen.

Er is geen mandaat om besluiten te nemen over controversiële zaken, waardoor bepaalde zaken flinke vertraging op zullen lopen.

Er van uitgaande dat er gedegen verkiezingsprogramma’s zijn geschreven voorafgaand aan de campagne, zou je verwachten dat er op korte termijn spijkers met koppen kunnen worden geslagen door CDA en GB/VVD. Zeker als je bedenkt dat het CDA tijdens de campagneperiode vrijwel alle maatschappelijke organisaties binnen onze gemeente met een bezoek heeft vereerd en ook GB/VVD middels grote reclameborden de burgers eerder al heeft uitgenodigd om mee te schrijven met hun programma.

Er nu nog(maals) voor kiezen om allerlei maatschappelijke organisaties te raadplegen, alvorens er een coalitieakkoord zal worden geschreven, getuigt niet alleen van onduidelijkheid m.b.t. de te varen koers, maar ook van weinig gevoel voor urgentie.

Tubbergen, 11 april 2014,
Henk Wessels