Door op 21 juni 2016

Steun voor oppositie.

 

Steun voor oppositie

Als eenmansfractie is het moeilijk om oppositie te voeren tegen een machtig coalitieblok van zestien raadsleden. Hoewel je inhoudelijk soms een sympathieke inbreng kunt hebben, word je getalsmatig onderuit gehaald door de aanhang van CDA en GB / VVD, al dan niet gesteund door de fractie van Dorpen Centraal.

Net als je je in een sombere bui afvraagt wat de zin is van politiek bedrijven in de huidige Tubbergse constellatie, komt er hulp uit onverwachte hoek…

Tijdens de commissievergadering van maandag 6 juni staat het agendapunt Natura 2000 geagendeerd. Wethouder Volmerink (CDA) legt vol passie aan de commissieleden uit dat het een goede zaak is om de bestemmingsplannen in het Dal van de Mosbeek over te laten aan de provincie; het kost ons minder geld, minder inspanning en het eindresultaat is toch hetzelfde, om zomaar te zeggen…
Voor dat ik als oppositie maar even de kans krijg om een kritische vraag te stellen, zijn de agrarisch georiënteerde commissieleden van CDA en GB/VVD me al voor. Ze denken dat het niet goed komt, ze hebben onvoldoende vertrouwen in de toezeggingen van de wethouder en willen een amendement gaan indienen.
Twee weken later lees ik in mijn mailbox dat wethouder Vleerbos een motie aan zijn broek krijgt van de eigen GB / VVD. Hij moet beter communiceren over de huishoudelijke hulp, vindt mevrouw Deterd Oude Weme.
Als klap op de vuurpijl legt de heer Weerink namens het CDA zijn eigen wethouder nog eens het vuur na aan de schenen met lastige vragen over de sporthal.

Tja… met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

Tubbergen, 19 juni 2016
Henk Wessels – PvdA