Door Henk Wessels op 15 december 2014

Partij van de Arbeid en tegenprestatie.

PvdA en tegenprestatie

De PvdA fractie van de Tubbergse gemeenteraad kan zich in principe vinden in de gedachte van de tegenprestatie. Het is een goede zaak als mensen in een uitkeringssituatie worden gestimuleerd om zinvolle taken te verrichten in het belang van de Tubbergse gemeenschap. Het is goed voor hun dagritme , hun sociale netwerk en in veel gevallen ook voor hun gevoel van eigenwaarde.
In Tubbergen heeft het huidige college ervoor gekozen om met name vrijwilligerswerk te scharen onder de term tegenprestatie. Dat betekent dat we straks twee groepen vrijwilligers krijgen; de “vrijwillige vrijwilligers” en de “verplichte vrijwilligers”.
Een verplichte vrijwilliger móét vrijwilligerswerk doen op straffe van een korting van de uitkering. Los van de taalkundige vraagtekens die geplaatst kunnen worden bij de term “verplichte vrijwilliger” maakt de PvdA fractie zich zorgen over de gevolgen van deze “wat moed-dat moet- aanpak”.
Zomaar overgaan tot kortingen op de uitkering kan leiden tot pijnlijke situaties binnen gezinnen. De PvdA fractie vindt dat kinderen in gezinnen niet de dupe mogen worden van het verlagen van een uitkering. Het mag niet zo zijn dat kinderen in deze gezinnen de winter door moeten in een koude woning waar het gas is afgesloten en zal de wethouder daar ook over aanspreken.

Henk Wessels

Henk Wessels

Geboren in 1956. Getrouwd, 3 kinderen, 2 kleinkinderen. Sinds 2010 werkzaam als directeur van PC Basisschool de Bongerd te Hulsen / Nijverdal. Daarvoor 22 jaar directeur geweest van PC Basisschool de Marke te Tubbergen. Sinds 2010 maak ik deel uit van de PvdA fractie in de gemeenteraad van Tubbergen. Mijn belangrijkste reden om politiek actief

Meer over Henk Wessels