Door Henk Wessels op 28 juni 2016

Boerenslimheid of boerenbedrog?

Boerenslimheid of boerenbedrog?

De cryptische naam van het coalitieakkoord voorspelde al niet veel goeds…Wat moed, dat moet. Het is me tot op dit moment nog steeds niet helemaal duidelijk wat de diepere betekenis er van is. Misschien duidt het op de samenwerking tussen CDA en GB/VVD. Er is duidelijk geen liefde op het eerste gezicht, maar welke andere mogelijkheden waren er na de verkiezingsuitslag, dus, vooruit dan maar ; wat moed, dat moet, en over vier jaar zijn er weer verkiezingen.

Of zou de moed soms slaan op moedige maatregelen die genomen moeten worden? Bijvoorbeeld drastisch bezuinigen op de culturele sector. Weg met de bibliotheken en weg met de muziekschool. Lezen doe je maar op school en muziek maken doe je maar met carnaval.

Het is onderhand wel een soap aan het worden met de bibliotheken trouwens. De coalitie koos voor de begroting van 2016 er voor om € 150.000 te bezuinigen. De PvdA waarschuwde meer dan eens voor de mogelijke sluiting van vestigingen in Albergen en Geesteren, maar dat zou wel loslopen, vonden de grote partijen. Het liep echter niet los…Wethouder de Witte kondigde aan genoemde bibliotheken te sluiten.

Toen dat bij de inmiddels wakker geschrokken coalitiepartijen te ver ging, verzachtte de wethouder de maatregel; alleen de stenen van de bieb zouden verdwijnen. De boeken gaan naar de plaatselijke basisscholen, alwaar de boeken alleen te gebruiken zijn voor de 4 tot 12 jarigen van het dorp.

Dat schoot de coalitiepartijen in het verkeerde keelgat. Ze eisten onlangs in een motie dat ook de overige dorpsbewoners toegang tot de boeken moesten krijgen, al was het maar een paar uurtjes per week. En van de bezuiniging van € 150.000 waar men een jaar eerder nog akkoord mee ging, moet nu weer € 50.000 terug worden gedraaid. Over draaien gesproken….

Het lijkt bijna een trucje: eerst dreigen met grote bezuinigingen, en vervolgens de grote redder zijn die het drama weet te voorkomen. In welk boek zouden ze dat gelezen hebben…

Henk Wessels – PvdA Tubbergen

 

Henk Wessels

Henk Wessels

Geboren in 1956. Getrouwd, 3 kinderen, 2 kleinkinderen. Sinds 2010 werkzaam als directeur van PC Basisschool de Bongerd te Hulsen / Nijverdal. Daarvoor 22 jaar directeur geweest van PC Basisschool de Marke te Tubbergen. Sinds 2010 maak ik deel uit van de PvdA fractie in de gemeenteraad van Tubbergen. Mijn belangrijkste reden om politiek actief

Meer over Henk Wessels