Henk Wessels

Raadslid

Geboren in 1956. Getrouwd, 3 kinderen, 2 kleinkinderen. Sinds 2010 werkzaam als directeur van PC Basisschool de Bongerd te Hulsen / Nijverdal. Daarvoor 22 jaar directeur geweest van PC Basisschool de Marke te Tubbergen.

Actief geweest als voorzitter kerkenraad Protestantse Gemeente Tubbergen en momenteel deel uitmakend van de redactie Ringsproak (kerkblad). Sinds 2010 maak ik deel uit van de PvdA fractie in de gemeenteraad van Tubbergen. Mijn belangrijkste reden om politiek actief te zijn is de zorg om de onderkant van de samenleving. Hoe kunnen we zodanig invulling geven aan de plaatselijke politiek, dat het voor iedereen goed wonen en werken is binnen onze gemeente, zonder dat mensen buiten de boot vallen. Zelfstandigheid van burgers is belangrijk, maar in bijzondere gevallen moeten mensen een beroep kunnen doen op een betrouwbare, sociale overheid.

Hobby’s : voetbal en vele andere sporten, lezen, reizen.

H.Wessels@tubbergen.nl  06-10 96 19 70

Wij zijn op zoek naar jou……

door Henk Wessels op 7 mei 2017

Wij zijn op zoek naar jou… *Voel jij je ook betrokken bij de Tubbergse samenleving? *Vind je ook dat de politieke verhoudingen scheef zijn in Tubbergen? *Ben je ook een voorstander van groene-sociale politiek? *Zou je deel uit willen maken van de Tubbergse PvdA fractie?

lees verder »

Jos Harmelink lijstduwer Tweede Kamer verkiezingen.

door Henk Wessels op 17 januari 2017

Jos Harmelink lijstduwer Tweede Kamer verkiezingen Jos Harmelink uit Vasse is tijdens het PvdA congres in het afgelopen weekend gekozen tot regionaal lijstduwer voor de provincie Overijssel.

lees verder »

Wensen voor 2017

door Henk Wessels op 8 januari 2017

  Wensen voor 2017       Natuurlijk wensen wij als PvdA fractie iedereen een goede gezondheid en veel geluk in het nieuwe jaar. Daarnaast hebben we als PvdA fractie Tubbergen ook enkele specifieke wensen voor het nieuwe jaar :

lees verder »

Motie bijensterfte.

door Henk Wessels op 5 december 2016

Motie bijensterfte In de raadsvergadering van 28 november vroeg de PvdA fractie aandacht voor de zorgelijke situatie m.b.t. bijen, hommels en vlinders.

lees verder »

Verslag begrotingsvergadering

door Henk Wessels op 11 november 2016

Verslag begrotingsvergadering De programmabegroting voor het jaar 2017 is maandagavond 7 november raadsbreed aangenomen. De bestuurders en ambtenaren hebben net zolang met bedragen geschoven tot er een bescheiden plusje van 12.000 euro kon worden geboekt.

lees verder »

Reactie begroting Tubbergen

door Henk Wessels op 21 oktober 2016

Reactie begroting Tubbergen Als PvdA fractie hebben we kennis genomen van het persbericht m.b.t. de begroting voor 2017. Ook wij zijn blij met een sluitende begroting, waardoor er geld is om te besteden aan de minima ( kindpakketten) en ook aan een aantal verkeersknelpunten. ( o.a. fietspad van Koersveldweg in Albergen).

lees verder »

Reactie motie van ergenis.

door Henk Wessels op 29 september 2016

Reactie motie van ergernis De PvdA fractie stelt het op prijs dat burgers kritisch en betrokken zijn bij het bestuur van onze gemeente. Daarvoor kunnen alle democratische kanalen worden gebruikt.

lees verder »

Tubbergen Bruist …..

door Henk Wessels op 11 september 2016

Tubbergen Bruist In september 2016 vindt er een werksessie plaats over Tubbergen Bruist. Leden van de werkgroep Tubbergen Bruist gaan in gesprek met raadsleden van de Gemeente Tubbergen, onder meer om invulling te geven aan ons mooie grote, maar o zo lege, Raadhuisplein.

lees verder »

Boerenslimheid of boerenbedrog?

door Henk Wessels op 28 juni 2016

Boerenslimheid of boerenbedrog? De cryptische naam van het coalitieakkoord voorspelde al niet veel goeds…Wat moed, dat moet. Het is me tot op dit moment nog steeds niet helemaal duidelijk wat de diepere betekenis er van is. Misschien duidt het op de samenwerking tussen CDA en GB/VVD. Er is duidelijk geen liefde op het eerste gezicht,

lees verder »

Steun voor oppositie.

door Henk Wessels op 21 juni 2016

  Steun voor oppositie Als eenmansfractie is het moeilijk om oppositie te voeren tegen een machtig coalitieblok van zestien raadsleden. Hoewel je inhoudelijk soms een sympathieke inbreng kunt hebben, word je getalsmatig onderuit gehaald door de aanhang van CDA en GB / VVD, al dan niet gesteund door de fractie van Dorpen Centraal.

lees verder »